KOMMANDE VECKAN!

Den kommande veckan ska jag rida dixie onsdag och fredag! Hoppa för elin någon dag förhoppningsvis! :)
haha aa det var de!
 
visste ni föresten:
Det känns som jag tar alla pengar från mamma och pappa, ridskola, extra dressyrkurser som är dyra!!! och dixie som kostar en liten slant käns inte bra alltså :/

SPK

marie

haha konstig fråga, men vad äter du för att orka? :) eller aa hur mycket äter du på en dag?:) 
svara gärna i ett inlägg

svar: Lite svårt eftersom jag inte äter samma sak varje dag! Kan inte säga att jag är en storätare heller, måste jag inte så gör jag det inte lixom! Älskar mat och godis men ändå! Idag har jag t.ex ätit till frukost, en grov macka och smoothie, lunch smoothie och till midag stekt kyckling och lite salladsblad! Alltså inte så mycket mat! Brukar planera maten dagen innan. Men aa som sagt älskar mat men vill inte äta för mycket vill lixom unna mig mat på helgen! Jag blir mätt på det jag äter så aa hehe :) 

jag är ingen spinkis heller så äter tillräckligt! Är 167 cm lång och väger 55 eller något liknande! Mitt bmi är 21,3 skulle jag vart underviktigt eller liknande skulle det vara 19 eller lägre haha ja :)


DET GICK INTE

Kroppen sa ifrån idag! Efter fyra dagars ridning, två dagar 5 kilometers springning sa kroppen, NEJ! Jag sprang 6,25 idag..ska svara på en kommentar sen som jag inte lagt upp! :) kanske lägger upp den imon haha 

5 KILOMETER

Har precis vart och sprungit 5 km idag igen! Det var jätteskönt. Imorgon blir det ingen ridning ska kolla på lite ute kaninburar och sådant. Efter det blir det ut och springa igen! 1 mil! Tar inte milspåret utan tar 1,25 åtta gånger! Anledningen till det  är att man kan sluta efter 7-8 om man skulle vilja ja ni förstår nog :) ha det bra!
 

DIXIE IDAG

Idag när jag red tänkte jag fortsätta med galoppfattningar och sånt. Det gick inte jättebra! Hon ville inte galoppera vet inte vad som var fel...tror hon saknar elin väldigt mycket nu! Var ett litet kryss på sockerbit i manegen sänkte det till det lägsta och fick inte galopp till det men efter klämde jag till henne och då fick jag till det 2 gånger. Slutade när det gick som bäst idag :) red 45 min med mycket trav eftersom jag ville få galopp och hon är svår att bryta av ibland men det var kul :)

OJDÅ

Ni fick visst ingen bild igår, men hittar inte överföringssladden! :/
Igår red jag i 60 min och sedan åt jag en macka och åkte och sprang med mamma. Det blev 5 km igår :) 
Idag ska jag rida tror jag ska öva på galoppfattningar som igår! ;)
ses sen promise you

HINNER INTE

Hinner inte sitta vid datorn :) t.ex igår red jag på morgonen åkte sedan till ullared och sen till fors kom hem typ 23.00 ja ni förstår nog?!
Ni ska få bild på det jagh köpte på ullared sen idag..men köpte iaf
1 par strumpor
1 piké
1 kofta
1 jacka
och
en grimma till dixie, för hennes e snart sönder och den trillar av i hagen ibland :/
det var några blå gubbar där som gick runt också haha

ANLEDNINGEN

Anledningen till att jag inte har bloggat är enkel! Jag har vart i sunne, åkte i söndags till ett spa hotel. I måndags var vi på sunne vattenland, jag, mamma, mormor och kusinerna + deras föräldrar då såklart! :) Där var det jätteroligt, måste åka dit igen haha och i tisdags var vi bl.a inne i selma lagerlöfs hus, det var lite kul faktiskt. nog om det!
 
Idag har jag vart i stallet, red dressyr i manegen lite lungt pass. Imorgon funderar jag på att rida barbacka första gången på dixan.  Har henne resten av denna veckan och sedan några gånger nästa vecka ni får veta mer då :)
 

TEENAGER POSTS, HAHA ÄLSKAR SÅNNA!

                
                
                
                
 

BUSSEN IGÅR

Jag åker alltid buss till stallet (dixies stall, inte ridskolan) och igår var det en bitch där! Det var helt fullt i bussen så att man fick stå, eftersom att jag skulle åka så kort bit så ställde jag mig längst fram och när det gick på folk stog jag kvar där. Det började med att hennes kompis gick på då börjar hon genast snacka hur mycket hon hatar svenskar, för vi är tydligen så himla bortskämda. Det var några som hade gått på där bak, därför sa hon så! Så hon klagade högt vad alla gjorde för fel precis som hon var perfekt och aldrig hade gjort något fel osv...
När det var 1 hållplats kvar tills jag skulle gå av kom det på typ 3 personer. Därför var alla tvungna att gå längre bak. Jag som skulle gå av om 200 meter 15 sek resväg kände att jag kunde stå kvar. Då började hon bitcha till sig.
-hon: att folk inte fattar att man ska gå bak när det går på folk!
menat till mig...
 Flyttade hon själv på sig? Nej hon bredde ut sig över hela gången så ingen kunde komma förbi. Sen sa hon massa annat, hon blev nog häpen när jag skulle gå av och insåg att det jag gjorde faktiskt var rätt smart.
                                                     
 

FULLT UPP

Jag har fullt upp i mitt liv. Elin som äger dixie är borta i en månad i spanien så jag har henne lite oftare nu eller aa denna veckan två dagar extra :) Idag ska jag dit och sedan blir det ut och springa 5 km med mamma, det var planerat först så det måste göras :) 
Igår hade jag först tänkt att rida ut men hon hade vilat några dagar så tog ett pass i paddocken, gjorde lite skänkelvikningar osv...hon var riktigt fin och duktig och lyssnade :)
 
*en bra sak är att hon kommer i hagen så att man inte måste gå in haha....nej men det är tvår stor hästar som bestämmer och dom ställer sig alltid ivägen när man försöker gå förbi och dixie står alltid längst bort typ haha :)
-gillar bilden som JOHANNA har tagit :)
 
hennes blogg:
kristallklar.webblogg.se

NYTTIGA MUFFINS

Nu på morgonen bakade jag nyttiga muffins. Dom står i ugnen nu men smeten blev jättegod så hoppas på att det blir bra. Igår blev det sallad till lunch i den hade jag, isbergssallad, gurka och paprika, tog en kyckling bit och stekte till. Det var jättegott verkligen det borde ni prova:)
-sudduga mobilbilder hehehe

SAKER JAG TÄNKER PÅ

På min ridskola ska det bli lite örändringar till hösten. Istället för att det ska vara 10 st i en grupp ska det vara 8 eftersom att manegen är rätt så liten så vill dom öka säkerheten. Och från och med grupp 3 ska lektionen vara 1 timme.
Nu är det såhär, förra året skulle vår ridlärare angelica få barn, alltså fick vi en vikarie höstterminen 2011. Det var Anna. Vi hade henne två terminer men nu ville hon inte jobba på lördagar längre hon har gjort det i 5 år så hon ville vara ledig.  Så nu ska Carina ta lördag förmiddag och någon annan ta lördag eftermiddag. Det är ute på annons så ingen vet vem som kommer ta våran lektion. 
Därför bestämde många att dom skulle sluta rida! Några rider ju på fritiden och skulle ta privtlektioner för Angelica. Men 1 person skulle sluta rida helt. Hur intresserad är man då? Rid inte kvar om du inte är intresserad. Blir så irreterad, asså att dom inte tycker som jag. Ridning är det bästa som finns man längtar hela tiden det är jätteroligt lixom. HÄSTAR ÄR BÄST! så är det. Dom vill inte rida kvar på grund av att det kommer in någon som dom inte vet vem det är...tänk om hon är jättebra då?

FAST JAG LIGGER 1 STEG FÖRE DOM ANDRA! jag vet något
 

NÅGOT AV DET BÄSTA SOM HAR HÄNT MIG

Är när jag insåg att nelson inte bara var en favorit häst! Han är mycket mer än så. Jag kan inte beskriva honom med ord, jag kan inte beskriva hur mycket han faktiskt betyder för mig. Jag önskar att han var min alldeles egna prins. Den ponnyn har jag lärt mig så otroligt mycket på! 
Jag ÄLSKAR den hästen. När jag var yngre var avoriten LISA hon var det fram tills hon åkte förra sommaren, jag saknar henne enormt eftersom att jag lärde mig grunderna på hoppning och dressyr på henne <3
Men riktigt samma känsla som det är med nelson kan jag inte säga att det är, nelson passar mig perfekt och jag vet inte vad jag gör om han tas ifrån mig <3

5 SAKER NI INTE VISSTE OM MIG

1: Jag har börjat att äta väldigt nyttigt nu på sommaren! äter BARA godis på lördagar om jag ens gör det!
t.ex idag har jag ätit lite soppa som jag lagade och jordgubbar :) Nyttigt och bra!
2: Ibland tänker jag på när NELSON tas ifrån mig, så börjar jag gråta jättemycket, det får inte hända.
3:Sedan senaste dressyrlektionen då mamma filmade har min sits blivit mkt bättre i dressyren! trav nedsittning osv...
4: Min klass i 7:an splittrades för att tjejerna (inte jag) tyckte att killarna var töntiga så dom bytte skola :( jag kom istället till 8F :(
5: Nu ska jag göra fruktsallad med äpple, banan och jordgubbar :) MUMS!
-google bild 

GUD VAD SUR JAG BLIR!!!

skulle lägga upp bilder nu på sista dagen på hoppkursen, men upptäcker att alla är åt fel håll! Förklarade ändå vilket håll fotografen skulle hålla kameranså att det inte skulle bli fel. Men nej den personen lyssnade inte så får sitta med detta nu istället för att personen skulle hålla kameran rätt så jag inte behöver rotera!!!!!!
sur jag e nu -.-