STALL IDAG

Idag rider jag i den sena gruppen som är 20.00. Ska ändå vara där kl 18.00 för jag ska vara med selina :) 
Tummen upp!! :D
Kanske inte uppdaterar något mer efetrsom att jag kommer hem så sent men vi får se hur jag gör :)
HAHAHA
 

GÅRDAGENS ÖVNINGAR

Tänkte skriva lite om gårdagen ridpass, vilka övningar vi gjorde!
ÖVNING 1:
På denna övnigen hoppade man in längst ner på bilden, landade i galopp och travade över sockerbiten och bommarna. Man skulle hitta rätt avstånd för sin häst! Sedan var det vidar i trav och hoppa det hindret som är under oss :)
         SLUT
      START
 
ÖVNING 2:
Man hoppade in på socker biten och sedan räknade man galoppsprång fram till hindret. Alla hästar skulle ha 4 och alla ponnyer 5! Eftersom ingen ridskoleponny fick vara med så var det ju bara 1 privatponny :)
 
ÖVNING 3:
Här var det samma grej. Man hoppade in på sockerbiten och sen ut på hindret. Men nu var det inget bestämt avstånd. Nu skulle man själv hitta rätt avstånd för sin häst. Det blev 5 för mig och Quinto :)
 
gårdagen var mycket om lydnad, det blir mer hoppning eller vad man ska säga idag. Det är fint väder idag med så tror att vi får hoppa ute i paddocken :)
 

HOPPKURS DAG 1 :)

Nu måste jag skriva av mig lite!
Idag var ju första dagen på hoppkursen, såg lady gå ut i hagen och då tänkte jag såklart att jag skulle få nelson eftersom att han var inne! Digression som jag hade önskat hade ju massa önskat så kände mig rätt säker :)
Sedan får man beskedet att nelson inte ska gå med, ingen ponny skulle gå med. Hästarna var inte bestämda så Angelica var tvungen (såklart borde hästarna vart bestämda men ingen ponny fick ju gå med) att lotta hästarna till oss! Jag fick då Quinto, blev inte glad. Jag betalar massa pengar för att vara med på detta, önskar hästar som man tror man kan få nån! Men nej dom kunde gett detta besked att det inte skulle gå med ponny lite tidigare så att man kunde önska om sina hästar! Jag ville ju inte ens ha honom ju....RIKTIGT DÅLIGT!!
Men till slut blev det jättebra ändå han hade bra frammåtbjudning och allt men ändå! E fortfarande sur på att dom inte sa något då hade man kunnat  stryka sig eftersom att jag ville ha ponny så detta SÖG JU...Tycker attd et är fel att dom inte säger något bajs på alla där kände jag då! Här skulle inte bli nån ridning jag skulle inte anstränga mig eller något, men det gjorde jag ju! Men som sagt det blev bra ändå

Jag brukar gilla att hoppa honom men förra gången var det katastrof, han var seg, gick inte fram, jag fick lägga på spöt hela tiden utan att något hände...kände då att jag inte ville rida på en sådan häst i tre dagar när man inte önskat den det var därför. Och även fast det blev bra så tycker jagändå att det är dåligt gjort av ridskolan (inte angelica för hon är bäst) att inte säga nåt!
Min åsikt bara :)
 
skule bara skriva av mig!

TIDSINSTÄLLT

Nu får jag nog reda på vilken häst/ponny jag ska ha, eller vem vet det kanske jag redan vet? :)
ska i alla fall bli grym roligt!!
Rida i 75 min tre dagar denna veckan, och hoppa! Det dandra dagarna rida dixan kan det bli bättre? :)

SUNSHINE

Nej inte riktigt!
Idag börjar ju hoppkursen! Varje gång jag tänker på det gör det mig jättenervös, tror inte att jag kommer få nelson. Jag har inte den rätta magkänslan. Ska ta och platta håret nu och sätta upp det i en tofs. kanske gör om det till en fläta innan jag ska rida men rider jag med tofs så måste håret vara platt så att man ser vårdad ut. Detta gäller inte alla eftersom vissa har fint hår men det har inte jag. 
Nus ak jag gå innan min mage sprängs av nervositet :)
slängde in nån random bild :)

TRUST

Sitter och kollar på trust, en film som jag har sett förut men som jag tycker är bra och samtidigt lärorik på något sätt! Gå in på t.ex swefilmer.com och kolla på den. Det är gratis såklart.
-suddig bild!
 
 
 

I WISH FOR

Tänkte berätta om hur jag vill att hoppkurserna ska "vara" såsom höjder, bana osv. 
Måste först börja med att säga att förra året var det väldigt mycket med att hitta "rätt" väg räkna galoppsprång osv. Alltså var det inga riktiga höjder. 3:dje dagen var enda dagen då det faktiskt va kanske tre hinder på 70 cm. 
Detta året hoppas jag alltså att det ska bli mer höjder. Det är inte någon slags höjdhoppning jag snackar om utan 80-90 cm. Man måste ju få in tekniken på det också. Förr hoppade vi ofta så men nu det senaste har det varit 60 cm. Jag menar 80-90 cm är inte högt men jag känner att jag har utvecklats i min ridning så det skulle vara kul att hopp bana som det var lite olika höjder på, allt imellan 60-90!
Vill ju som sagt hoppa bana som förra året och jag tvekar inte på att det blir det detta året också! :)
Måste avsluta med att säga att det blir bra hur det än blir.
vi har inte fått reda på vilken häst vi ska ha vilket göt mig nervös eftersom att jag vill ha min lille skrutt :)

BAD UPDATE

Eftersom att det var sista gången på ridningen nästa vecka så blir det inget stall för mig idag!
Men man måste ju röra på sig så det blir en promenad på 1 mil för mig och mamma.

JAG OCH DIXIE


I TAKET LYSER STJÄRNORNA

Kommer antagligen fler bilder på mig och DIXIE senare idag. Imorgon ska jag dit igen, tror det blir på morgonen eftersom att det är midsommar. Det blir antagligen en mysig uteritt om det är fint väder annars ett lättare pass i manegen. 
Ska se om jag har något bra inlägg på lager tills senare idag!

DIXAN

Red ju dixan idag och sedan kollade jag på min kompis när hon red. Därav den dåliga uppdateringen.

Blev ett dressyr pass idag, samt ridning över en bom 3 gånger, finns inte så mycket att säga om det mer än att det gick bra!
Hon galopperade till mig i haden idag <33
två bilder som JOHANNA tog idag :)

GRATTIS

Idag eller aa denna veckan fyller min kanin 1 år! Jag säger idag. Tänk att för 1 årsedan fick han se världen för första gången jag hade tur att jag fick just honom!
han har inte röda ögon men jag tog de två sista med blixt!

DRESSYRTRÄNING

Idag var det ju som sagt drssyrträning. Det gick supe,r nelson var mjuk och fin och stressade inte upp sig och bara sprang, jag hade en väldigt bra känsla genom hela ridpasset :)
Carina som vi hade idag då angelica var sjuk (igen!) sa flera gånger att hon tyckte att det var kul att se nelson så avslappnad och i så fin form. Han brukar ju bara springa...med vissa!
när vi hade hoppat av hästarna och var redo för att gå upp till stallet igen kom hon till mig och sa att hon tyckte att jag skulle gå upp i en 4:a!! :) Anna min ridlärare sa ju inte det, och carina är ridskolechefen så aa:) satte upp mig på kö eftersom att alla var fulla så fortsätter i hoppgruppen till hösten så länge.
en bild från idag :)
-en bild från idag :)
 

DAGEN

Dagen idag är inte något speciell alls!
ska snart kolla top model och ikväll blir det som sagt dressyrträning för mig och nelson :)
LORENZO

I MISS YOU <3


KONGAHÄLLA RIDSÄLLSKAP

Jag tänkte slänga in ett litet inlägg om KONGAHÄLLA RIDSÄLLSKAP (krs) där jag rider. 
KRS är en liten men väldigt mysig ridskola. Skulle tro att dom har ca: 20-25 hästar beroende på när dom gå bort och när det kommer in nya. KRS's hästar står i spiltor, jag har hört mycket delade meningar om detta. Folk som säger att dom HATAR kRS för att hästarna står i spilta och bla bla bla. Jag vill göra en sak klar, dom kan inte bara göra om alla spiltor till boxar, så skulle några hästar bli utan något. KRS har skaffat mark för att bygga nytt, då SKA alla hästar få boxar. Hästarna är inte de typiska ridskolehästarna där det flesta har medeltempot och lunkar på dit ryttaren säger. Det är en stor variation! Visst det är ett litet stall men ingen häst är likadan som den andra, som alla hästar känner do också av vilken typ av ryttare det är.
t.ex Rikki kan vara seg och lat och gena över hela ridbanan med de så barnen, men medans det lite äldre rutinerade går han som en klocka, Louie skulle aldrig göra något mot nån speciellt inte de små barnen då busar han hellre lite med de stora men han skulle aldrig bocka för skojs skull! Nelson som är snabb och stark mot alla...
Har tagit upp tre hästar men det känns som ännu fler! KRS är en mysig och bra ridskola. Tror ni mig inte borde ni åka dit och kolla och prova rida innan ni säger något annat :)

henrik barry gör ju tummen upp i alla fall! :)


TIPS

Jag vill tipsa om en sak som jag tycker är väldigt bra om man är godissugen eller liknande. TIC TAC det finna att köpa i de flesta mataffärer, och just nu är det summer edition ute så det finna flera olika smaker. Det brukar vara mint och apelsin men nu finns det också Mango/papaya, melon mix och druva/litchi det är dom jag har sett och jag har alla. Så ni borde verkligen prova detta!
- det finns fler smaker än dessa men jag har inte sett dom i sverige.

DAGEN

Idag är det ingenting speciellt som står på schemat! Laddar inför nästa vecka...imorgon är det som sagt dressyrträning för angelica, hoppas verkligen att hon är där då. 
denna goingen rider jag

VECKOSHEMA

Här är ett shema för kommande vecka:

MÅNDAG: ?
TISDAG: DRESSYRTRÄNING
ONSDAG: DIXAN MEN JOHANNA, TILL KRS OCH KOLLA PÅ FANNY OCH SANDRA!
TORSDAG: UT OCH SPRINGA MED MAMMA
FREDAG: DIXAN
LÖRDAG?
SÖNDAG?



MORGONDAGEN

Imorgon blir det att äta frukost och sedan ut och springa 5 kilometer med mamma! :) sedan blir det middag men ingen lunch för det är onödigt! :) tror inte jag kommer blogga å mkt imorgon men ni får iaf ett shema för nästa vecka så att alla vet det! ha det bra sålänge...

TEORI

Idag är det teori som står på schemat! Sista teorin för hela denna gruppen, om ni minns från förra veckan så sa jag att några skulle flytta upp. Det blev tre stycken och jag kan säga att det blev ingen direkt förlust att "förlora" dom ur gruppen. eller iaf inte två utav dom den tredje var tråkigt! Jag fick inte flytta upp vilket jag är ganska glad för, men går ju ändå i en fyra på tisdagarna så aa.
Men iaf det ska bli kul vi ska fika och lite sånt :) 

red dixan igår också, blev en uteritt!

BALTAZAR

Jag har ännu inte berättat att jag har en kanin som heter Baltazar :)

Tänkte berätta hur det gick till när jag fick honom. 
Det var väldigt sent i juli eller tidigt i agusti som jag, mamma och pappa skulle åka till olika djurbutiker för att kolla lite på kaniner. Jag hade länge velat ha en kanin men hade inte fått någon. Efter vi hade vart i london skulle jag få en  det var säkert. Jaja vi åkte till några olika affärer sedan var det dags att äta lunch. Ni tänker väl att det inte var viktigt! Men det var det, ni ska få veta lite senare. Frågan var om vi skulle åka till en sista butik innan vi åt lunch? Det slutade med att vi åt lunch innan. Sedan åkte vi vidare till den sista djurbutiken. Vi skulle ju inte köpa kanin utan bara kolla. Först såg jag en kanin som jag fastnade för men det var en tjej och inte en dvärjvädur jag ville ha en kille som var dvärjvädur! Vi gick till dvärjvädurarna, dom var väldigt små och nästan alla sov eller alla förutom en faktiskt. Mamma frågade om man fick hålla och det fick man så vi höll den och den var så go! tänk att detta skulle bli min kanin. Mamma och pappa började säga att dom skulle köpa honom, vi frågade om det var en hona eller hane. Tillslut köpte vi honom och han är den bästa kaninen som finns. Dom hade kommit en en kvart tidigare innan vi kom, så hade vi ätit efter skulle jag inte haft honom. En sådan som gärna springer, busar och leker men som också älskar att gosa och somna i knät :)

-snart fyller skrutten 1 år! (han var ju fem veckor när vi köpte honom)

OUTFIT

Outfit första dagen på hoppkurserna!
efter detta så lovar jag att jag inte ska tjata mer om hoppkurserna förens dom faktiskt är! vilket på måndag är om en vecka:)
denna outfiten ska jag ha första dagen:

SOMMARLOV

Nu har vi fått sommarlov. Denna sommaren börjar grymt med först lite vila och sedan om ca:1 och en halv vecka hoppkurser! Det blir mycket hästar denna sommaren vilket är grymt :)
Fick Maddes hoppspö idag också så tar en bild på min outfit som jag ska ha första dagen :)

NELSON, LADY OCH DIGRESSION

Som sagt har jag önskat de tre hästarna till hoppkurserna och tänkte skriva lite kort om dom!

Nelson: Det går inte att beskriva den ponnyn med ord! Han är helt grym , förstår man sig på honom (vilket inte bara händer på en ridlektion) så är han helt grym. Jag skulle kalla honom hopponny eftersom att han tycker att det är roligast! Men i dressyren kan han gå jättefint också vilket han brukar göra när jag rider honom på tisdagar.
Tyvärr är han ganska popular när det gäller hoppning så vet inte om jag kommer få honom men det är den ponnyn jag helst vill ha!
-bild från hoppsmurfen.blogg.se

LADY: En Liten D-ponny på 142 cm mankhöjd skulle jag tro :) En jättefin brun ponny. Hoppning är inte det hon känner sig säkrast på, man får övertala henne att hoppa. Oxer tycker hon inte alls om så det gäller att man är lite tuff och får över henne. Jag har bara ridit henne en gång och då red vi ut så jag har inte kännt på henne så mkt. Hon har väldigt fint steg och fin teknik när hon väl hoppar :)
Det blir bra om jag får henne!
-bild från sarawhbby.blogg.se
(förlåt för liten bild)
Digression: Den här filuren har jag aldrig ridit. Han är en liten häst på ca: 160 cm i mankhöjd. Det ända jag kan säga som jag tycker personligen är att han hjärta är av guld! Han gör aldrig något mot någon, alltid lika snäll. Han är också väldigt popular så tror inte att jag får honom, har ju hellre en av dom andra eftersom att dom är ponnyer! Men han är en go häst och många säger att han är som en ponny att rida :)
bild från hoppsmurfen.blogg.se
förlåt för små bilder!

BILLY BOY

Idag var jag med min kompis till hennes medryttarhäst! Dom skulle hoppa en sista gång tillsammans eftersom att hon slutar rida honom imorgon :(
är snäll så ger er bilder:

MÅNDAG

Idag är det ju måndag och det var sista riktiga skoldagen innan sommarlov! Efter skolan skulle jag och mamma åka till tre hästar för att jag behövde nya ridbyxor. Jag har velat ha röda whitaker byxor jättelänge och dom var ganska billiga just nu så det blev dom :) Sedan blev det dixan, har henne onsdag och fredag också.
Imorgon blir det klassdag i göteborg :)

INGA NYA RIDBYXOR

Rubriken säger allt. Dom röda var lsut på hööks, åkte då till my one det fanns röda men inga snygga. Imorgon efter skolan drar jag och mamma till tre hästar. Det är 60 procent rea där så ska se om jag hittar några. Funderar på sånna här:
-liten bild jag vet as fult!
Som sagt vill jag ju ha dom röda, annars de blåa eller bruna. Vill inte ha de svarta iaf.
Helst de röda eftersom att jag redan har blåa så vill jag förnya mig lite. Men eftersom att det är så stor rea kanske det blir fler än ett par ridbyxor :)

HÖÖKS

Idag drar jag och pappa till hööks! ska köpa nya ridbyxor, har bara ett par som jag kan rida i. Till hoppkurserna vill jag gärna kunna byta lite. Funderar på att köpa röda annars vet jag inte riktigt. Rutiga vet jag inte för det har jag haft ganska mycket, tycker lixom att det är dags för förändring."Jeans" ridbyxor har jag också det är dom enda som jag rider i.
Lägger nog in bilder ikväll ska klä på mig nu!
-rikki

HOPPKURSER

Om två veckor är det dags för HOPPKURSER det är ett slags ridläger. Man rider tre kvällar samma vecka och har då samma häst. Förra året hade jag nelson och då kunde jag inte rida. Eller jag tyckte det då men jag var typ en amatör. Hoppas såklart på nelson detta året också, tycker att vi passar så grymt bra ihop för det blir ett sånt flyt. Tror dock inte jag får honom, annars hoppas jag på lady.
önskade nelson,digression och lady. Hoppas inte på digression, men tror inte heller att jag får honom eftersom att han är väldigt populär, alltså har många önskat honom.
Det blir nog bra vilken häst jag än får! Hoppas dock på en ponny.
-mitt öga
kom just på att ingen vet hur jag ser ut men här fick ni en liten ledtråd...

QUINTO

Hoppträning stod på scemat idag, jag fick quinto. En stor häst som är grym på hopning, eller ja han brukar vara. Idag var han seg och knappt ingen framåtbjudning. Hoppade bana i slutet bara nöjd med sista språnget.
Men han var svettig innan jag började rida för han har ett flugtäcke i boxen, han har lite problem på sommaren så det får man ta hänsyn till!
-haha pannbandet hade glidit ner, men jag tog upp det sen igen :)
ser as fet ut!

HOPPTRÄNING

Idag blir det hoppträning på kongahälla ridsällskap (KRS)
Kanske skulle vart på ängen men det regnade ju ganska mycket igår så vi får hoppas att det blir i manegen eller paddocken :)
Hoppas såklart på lill skrutten Nelson, sista ridgången för denna terminen (teori nästa vecka) sedan splittras antagligen gruppen, några ska antagligen gå upp en grupp. Anna ska antagligen inte jobba på lördagar heller :( vet inte hur detta blir. Klart man vill gå upp en grupp men man vill ju rida i en hoppgrupp! Våran grupp är den bästa för vi har ridit tillsammans i många år, skulle vart så tråkigt att splittras nu. får reda på mer om det idag.
Tänker positivt på nuet! att jag ska få nelson idag :)
-skrutten

BLOGGTRÄFF

Tänkte gå på henrik och shrins bloggträff på liseberg!
Jag rider dressyr på kvällen och tror bloggträffen börjar klockan 1, blir lite tajt men får göra mig tid till det :)

BILDBOMB DIXIE

här kommer bildbomben
idag red jag över bommar och hon var väldigt pigg.
-har fler bilder men detta får räcka :)

NATTSTAD.SE/HENRIKBARRY

Skickade min bild till henrik barry (den som jag inte ville lägga ut här) och han la ut den på sin blogg! Blev faktiskt jätteglad, så tänkte att jag lägger upp den här också :)

DAGEN

Idag har det vart skola, två lektioner sedan fotbollsturnering! Det var kasst väder regnade nästan hela tiden.
Blev heller inget stall för mig idag, lite skönt men ändå tråkigt.
Imorgon (fredag) blir det Dixie och på lördag blir det kongahälla.
ses kanske senare ikväll eller imorgon!
-London 2011 saknar

BILDBOMB

Blev ju ingen bildbomb på Nelson, kanske att det blir några till helgen, men ska fixa imorgon en bildbomb på Dixan!:)
-smakprov

KONGAHÄLLA RIDSÄLLSKAP

Idag var det somsagt dressyrtävling på KRS. Jag tyckte att det var lite kul att komma eftersom det var ponny och hehe Henrik barry var där. Tyckte det var lite kul efetrsom KRS är en ganska liten ridskola. Prata med honom lite iaf. Sedan gjorde man ju bort sig lite men det är sånt som händer.
klickade några bilder med mobilen, samt filmade men endast bilder kommer upp här :)
-endast på henrik då!
Fick en annan grymt bra bild men lägger inte ut den för jag vill inte att folk tar dom!

DIXIE

vart och ridit dixie nu :) blev en mysig uteritt idag, mamma tog inga bilder idag heller -.-
Sedan har man fått reda på en tråkig sak. Sandra ska sälja sin fina Joly's Top gun. Det är det finaste ekipaget som finns verklogen synd detta.
-drar till KRS nu för att kolla på drssyrtävlingar.

go kväll

På dressyren idag var det vikarie ;( vi gjorde typ skänkelvikningar, i början gick det inte bra men i slutet "sa" jag till honom, så det blev riktig trevlig form på lillkillen :)

ändrade planer

Fick ett sms i skolan av dixies ägare, hon frågade om jag kunde rida dixie idag och det tackar jag ju inte nej till!
så det var precis det jag gjorde efter skolan, var hos dixie.
tänkte lägga in massa bilder men vet inte var sladden till mobilen är så det får bli en annan gång!
njut av denna bilden så länge:
-fina ponnyn

BILDBOMB

ikväll eller imon blir det bildbomb på mig och nelson på en hoppträning.
smakprov:
-skulle se hur jag såg ut

.



about me

Jag heter sofia och är en hästglen tjej på snart 15 sommrar. Jag har inte egen häst utan rider på ridskola 1-2 gånger i veckan och sedan rider jag en privatponny 2 dagar i veckan.
Favoriten att rida heter Nelson. Han är en skimmel d-ponny, född 2000. Många tror att han är albino men det är kan inte. Han är en korningsponny, med ytterst lite albino i sig, det syns runt ögon och mule.
Nelson rider jag ofta då han är en väldigt stark och svårriden ponny. Rider honom varannan tisdag och nästan varje lördag, så det är jag glad för.
-som ni säkert ser är han ett kraftpaket
Ponnyn dixie då.
en svårriden dam, som inte får hoppa då hon vart skadad, annars hopptävlar hon.
också en D-ponny på 146 i mankhöjd.
annars går jag snart ut 8:an, börjar alltså 9:an till hösten

Välkommen till min nya blogg!